Zorán felesége súlyos betegség következtében, tragikus hirtelenséggel 46 évesen távozott

Zorán felesége súlyos betegség következtében, tragikus hirtelenséggel 46 évesen távozott


Második házassága nagy örömöket hozott, de sajnos a zenész korán elvesztette élete egyik legnagyobb szerelmét. Zorán kitartó, de bizony az élet hoz szomorú, sőt tragikus meglepetéseket.

Első felesége Tarján Györgyi volt, ő még 1977-ben hozzá a zenészhez, ám egyéniségük túl különböző volt, úgyhogy néhány év után elváltak útjaik. Igazándiból Zorán el sem akar válni, Tarján Györgyi könyörgött neki, hogy tegyék meg ezt a lépést, s milyen igaza volt. Tarján Györgyi amúgy olyan nagy filmekben szerepelt, mint Az erőd, a Találkozás Vénusszal, az Egy erkölcsös éjszaka, A kenguru…. Gyönyörű, vörös, göndör hajával, különleges artikulációjával beleírta magát az emlékezetbe.

A Kossuth-díjas énekes ezután egy zeneszerzővel kötött házasságot, akit aztán tragikusan korán vesztett el.

Nem szívesen beszél erről, hisz magánügynek tekinti a dolgot, de néha megszólalt az esetről. Második felesége Lévai Éva volt, aki 1996-ban ment el, mindössze 46 évesen… Hosszú betegség után, 3 év kórházba ki, kórházból ki, ismét vissza, hosszadalmas betegeskedés után ment el. Kislányuk, Szandra – ekkor még 12 éves volt. A zenésznek teljes évre volt szüksége ahhoz, hogy új kapcsolatot kezdjen. Két aranyos történetet mesélt el 81. születésnapja alkalmával. Az egyik az, hogy talált párt harmadjára, egyben remélhetőleg utoljára. Valójában nem ő legyeskedett a színésznő, Hegyi Barbara körül, hanem kislánya találta neki őt. Ő nézte ki magának, pontosabban apjának feleségül. Egyszer csak odaállt elé, s azt mondta: “„Papa, ez jó lenne”. Legalábbis a legendárium szerint, remélem, nem cáfol rá” A másik történet már nem annyira szoros magánéleti, és még ifjabb korából való. Egy súlyos beteg kislány fejébe vette, hogy addig nem veti alá magát az életmentő beavatkozásba, amíg Zoránnal nem találkozhat.

Az édesanya próbálta erről lebeszélni, hisz számára hihetetlen volt, hogy egy akkor már – magyarországi körülmények között – hatalmas sztár majd leereszkedik hozzá, és felkeresi. De mivel a kislány erősködött, és a műtétre pedig nagy szükség volt, ez adhatott egy aprócska reményt a felépülésre, hisz akkori körülmények között a kislány szinte menthetetlennek számított – az anya ráállt, és utánanézett hol tudná elérni. Meg is találta lakásukat, ahol aztán Mama fogadta, akinek elmonda nagy-nagy problémáját az anyuka. Néhány napon belül már Zorán ott volt a kislánynál, s beszélgettek egy nagyot. S a találkozás eredménye az lett, hogy a kislányt megműtötték, s csodák csodájára, szinte hihetetlen, de meggyógyult. Pedig az orvosok nem sok esélyt láttak erre…. Fotó: Femina, Stekovics Gáspár.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap