Brutális árvíz! Kaotikus állapotok Magyarországon! Embereket kellett menteni - Döbbenetes képek

Brutális árvíz! Kaotikus állapotok Magyarországon! Embereket kellett menteni - Döbbenetes képek

Nógrádsipeken a nagy mennyiségű eső miatt kilépett medréből a patak éjszaka, két embernek el kellett hagynia otthonát - közölte a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán. Azonban Pest és Fejér vármegyében és az ország többi pontján is számos helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A heves felhőszakadásban felgyűlt esővíz miatt kérték a legtöbbször a tűzoltók segítségét június 6-án Fejér vármegyében. Úrhidán a Petőfi utcában hömpölygött, és több udvart, pincét elöntött a csapadék.

A képgalériát IDE KATTINTVA tekintheti meg!
 
Hirtelen lezúduló heves esőzés okozott gondot kedd délután Pest vármegyében is. A nagy mennyiségű csapadékot az árkok, a csatornák nem tudták elvezetni, így a felgyülemlett víz utakat, pincéket, melléképületeket árasztott el. A legtöbb beavatkozás Biatorbágyon, Pátyon, Pomázon, Budakalászon és Szentendrén történt. Tárnokon szerdán a kora reggeli órákban a Deák Ferenc és a Zrínyi utcában okozott gondot a heves zivatar. Az esővíz miatt tizenhárom épület került veszélybe.

A Nógrád megyei helyzetről Kapás Márton vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: a megáradt Rimóc-Sipek patak 39 ingatlant és öt embert veszélyeztetett.

Személyi sérülés nem történt, ketten ideiglenesen rokonaikhoz költöztek. A patak vízszintje azóta csökkent, és már nem jelent veszélyt - tette hozzá.
A balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók, a szécsényfelfalui, endrefalvai, magyargéci önkéntesek, valamint a szécsényi járási mentőcsoport önkéntesei dolgoztak a helyszínen.

A védekezésben a polgármester irányítása mellett 50 helyi lakos is részt vett - mondta Kapás Márton.

Paks térségét sem kímélte a kiadós felhőszakadás😮😥⛈️

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap