Ez már hivatalossá vált! ÍME Orbán Viktor bejelentése:

Ez már hivatalossá vált! ÍME Orbán Viktor bejelentése:

Gulyás Gergely elmondása szerint augusztusban jelentős csökkenés következhet be az inflációban, a kormány reálisnak látja, hogy év végére 1 számjegyű lesz az infláció. Ezért a kormány úgy döntött, változtatnak az árstopokon.
A kormány új eszközöket vezetett be: online árfigyelő rendszer, kötelező akciózás, a SZÉP-kártya használatának kiterjesztése.

Bejelentette, az élelmiszer-árstop augusztus 1-én megszűnik. Ez azt jelenti, hogy már csak egy hónapra hosszabbítják meg.
A kötelező akcióknál az eddigi 10%-os kedvezményt 15%-ra terjesztik ki. Az akciózás kiterjed azokra a termékekre is, amelyek az élelmiszer-árstop hatálya alá terjedtek eddig. Ennek alapja a beszállítói ár, ezt kell majd 15%-kal csökkenteni. Gulyás szerint így ezeknél a termékeknél lesz majd egy fék az áremelkedésben. Emellett a kormány biztosítani fogja, hogy a boltok tájékoztatják a lakosságot az egyes árváltozásokról – magyarázta el Gulyás.

Később egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy december 31-ig mindenképpen fenntartanák ezt az árstop helyébe lépő új rendszert.

Forrás