Gyász! Meghalt Silvio Berlusconi - EZ okozta a halálát

Gyász! Meghalt Silvio Berlusconi - EZ okozta a halálát

Olaszország leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke 86 évet élt.

86 éves korában meghalt Silvio Berlusconi, a II. világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban volt miniszterelnöke, írja a Guardian.
A brit napilap online kiadása még pénteken számolt be arról, hogy Berlusconi ismét kórházba került. A politikus az akkori hírek szerint orvosi ellenőrzéseken vett részt a milánói San Raffaele kórházban, miután az elmúlt időszakban negyvenöt napig kezelték az egészségügyi létesítményben leukémiával és tüdőfertőzéssel – közölték az orvosok, Alberto Zangrillo és Fabio Ciceri.

Hozzátették: bár a kórházi felvétel a tervezettnél korábban történt, nem kapcsolódott „semmilyen kritikus állapothoz vagy riasztáshoz”, és az orvosi gyakorlatban szokásos klinikai kritériumoknak felelt meg. Ám Berlusconi szervezete hétfőre feladta a harcot a betegséggel szemben.
A médiamágnás Berlusconi, a Hajrá, Olaszország párt 86 éves alapító elnöke 1994-95, 2001-06 és 2008-11 között vezette Olaszországot. Pártja tagja a jelenlegi kormánykoalíciónak. A politikus egészségi állapota az elmúlt években romlott meg: 2016-ban volt egy szívműtéte, és többször is járt kórházban, amióta három évvel ezelőtt megfertőződött a koronavírussal.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap