Gyöngyöstarjáni borzalom! Próbálták minél erősebben szorítani a kezét az áradatban, de az víz kitépte társai karjából Gergelyt és elragadta

Gyöngyöstarjáni borzalom! Próbálták minél erősebben szorítani a kezét az áradatban, de az víz kitépte társai karjából Gergelyt és elragadta

Drámai, katasztrófafilmekbe illő jelenetek játszódtak le a Heves vármegyei kistelepülésen, ahol a brutális esőzés hatására villámárvíz alakult ki csütörtök délután.
Gyöngyöstarján utcáin pokoli erővel zúdult a mindent és mindenkit elsöprő áradat, ami két embert is magával ragadott. Az egyiküket a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikukat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta be a hirtelen lezúduló esővíz.

Az eltűnt emberek felkutatását nagy erőkkel kezdték meg a katasztrófavédelem és a rendőrség helyszínen lévő egységei. A pincében rekedt személyt a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának a segítségével, a másik eltűntet a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Mindkettejüket átadták a mentőknek, de az újraélesztésük sikertelen volt, az életüket már nem lehetett megmenteni. A rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a történteket.


A Blikk információi szerint az egyik áldozat egy 50-es éveiben járó férfi, B. Gergely, aki az áradás idején az egyik ismerőse építkezésén dolgozott, a tetőt építették. A közvetlenül mellettük folyó patak a nagy esőzéstől olyan szinten felduzzadt, hogy a hatalmas áradás bábuként sodorta magával a szerencsétlen férfit.
A sodrás pont a mellettük lévő pince bejáratán zúdította be, ahonnan már nem volt visszaút. Drámai pillanatok következtek, a társai még megragadták Gergely kezét, szorították, ahogy csak bírták, ám nem bírtak az árral. A férfi megfulladt, holttestét végül a pincerendszerben találták meg. B. Gergely a kutyájával élt a településen egy házban, a volt felesége és gyermeke Budapesten lakik.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap