Jégeső tarolta le Magyarország északkeleti részét - Mutatjuk a pusztítást és hogy merre tart:

Jégeső tarolta le Magyarország északkeleti részét - Mutatjuk a pusztítást és hogy merre tart:

Intenzívebb cellák lepték el az ország északkeleti részét, és apró szemű jégdarabok szántották fel a magyar kerteket. Több településen kisebb kupacokba tömörültek a lezúduló jégdarabok.

A többi között Nyírszőlősö, és Nyírpazonyban is egyre magasabbra törtek a gomolyfelhők. Az Időkép szerint apró szemű jég potyogott több településen is. Északkeleten zivatarok is kialakultak a záporok mellett, egyes zivatarokat pedig apró szemű jég kísért.
Azt írták, az intenzívebb cellák ugyanakkor kisebb mértékű felhőszakadást is okoztak: volt, ahol helyenként 15 mm körüli csapadék hullott rövid idő alatt.

A hidegfront furcsa álruhát ölt, mielőtt újra lecsapna az országra a hét végén. Lassan melegedni fog az idő, mi több; újra átléphetjük majd a 30 Celsius-fokot.Ahogy arról a Blikk is beszámolt, szerdán átmenetileg búcsút inthetünk a strandidőnek, csütörtöktől azonban ismét melegebb, szárazabb levegő áramlik hazánk fölé: ezen a napon a Dunántúlon már túlnyomóan napos, száraz időre készülhetünk, északkeleten alakulhat csak ki futó zápor, esetleg gyenge zivatar. A maximumok délnyugaton már súrolni fogják a 30 fokot.
Pénteken folytatódik a meleg, nyárias idő, 27-32 fok közötti maximumokkal, fátyol- és gomolyfelhőkkel, sok napsütéssel. Eltehetjük az esernyőket is, számottevő csapadék nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton a déliesre forduló szelet élénk lökések kísérhetik.

Szombaton egy hidegfront rondít majd bele az időbe, amely elsősorban a Dunántúlon hoz néhány fokos lehűlést, valamint záporokat-zivatarokat. Keletebbre is több lesz a felhő, de ott csak néhol lehet kisebb csapadék. Fázni azért nem fogunk, a csúcshőmérsékletek 25 és 32 fok között alakulnak majd.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap