Mindenkit figyelmeztetni szeretnék! Majdnem meghalt a kisfiam a pattogatott kukorica miatt, amikor...

Mindenkit figyelmeztetni szeretnék! Majdnem meghalt a kisfiam a pattogatott kukorica miatt, amikor...

Rémálommá vált a tévézős családi program!

A Johnson-Goddard család számára egy szokásos szombat este vált rémálommá. Ahogy általában, azon az estén is közösen nézett filmet a család: minden szem a képernyőn, az üdítő és a pattogatott kukorica pedig kéznyújtásnyira. Amikor Nicole, a három gyermekes anyuka meglátta kisfia, Nash kezében a maréknyi popcornt, nem gondolta, hogy bármi gond történhet – írja a today.com.
A kisfiú aztán köhögni kezdett. “Köhécselt párat, de minden rendben volt. Nem köpött, vagy hányt ki semmit, így azt gondoltuk, nincs probléma. Jól nézett ki, és nézte tovább a filmet.” – írta az anyuka.

Másnap reggel a kisfiú egyre “furcsább hangon” kezdett köhögni, de Nicole ekkor még nem rakta össze a képet. Hétfőn a kis Nash melegnek érezte magát, és úgy dőlt le az ágyra, mikor anyja lefektette, mint ha görcsök gyötörnék. “Láza volt, ezért Motrin-t (Ibuprofen tartalmú gyógyszer) adtam neki, aztán lefektettem aludni. Az éjszaka azonban nem az alvásról szólt. Miután Nash számára a lélegzetvétel sem ment könnyen, és egyre rosszabbul érezte magát, anyja azonnal felhívta a gyermekorvosukat, aki azt mondta, a lehető leghamarabb kórházba kell vinni a fiút.

A kisfiúra ezután röntgen és bronchoszkópos vizsgálat várt. A kétségbeesett, síró édesanyja el sem tudta képzelni, mi történhetett az addig tökéletesen egészséges kisfiával. Az viszont – későbbi elmondása szerint – egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy a drámai helyzetet a popcorn okozta. Ennek megfelelően szinte sokkos állapotba került, amikor az orvosok közölték, a probléma forrása az a pattogatott kukorica, ami Nash tüdejébe került a köhögések, illetve a félrenyelés következtében. A kisfiú szervezete idegen testként azonosította a kukoricát, az ellene való védekező mechanizmusok okozták az ijesztő tüneteket. A szerencsétlen eset miatt Nash bal tüdeje begyulladt. Az orvosok az első beavatkozás során hat kukoricadarabot távolítottak el, de a gyulladás mértéke miatt akkor nem folytatták a procedúrát. Két nappal később azonban két újabb darabot sikerült eltávolítani. Szerencsére mindkét beavatkozás jól sikerült, így Nash már aznap este hazamehetett. Annak ellenére, hogy tragédia végül nem történt, Nicole-t továbbra sem hagyja nyugodni a gondolat, hogy egy ilyen eset miatt majdnem elvesztette gyermekét.
“Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha akkor este nem hívom fel az orvosunkat. Rendkívül hálásak vagyunk, hogy a kisfiúnk jól van.” Nicole most minden fórumon igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a kisgyermekek számára milyen veszélyes lehet a pattogatott kukorica.

“Nem szabadna popcornt adni öt év alatti gyerekeknek” “Remélem, a mi esetünk sok ember szemét felnyitja, és észreveszik, hogy a leghétköznapibb dolgok is komoly veszélyt jelenthetnek egy kisgyermek számára. Bízzanak a megérzéseikben, és ha nem tudják 100 százalékig kizárni, hogy valami probléma van, kérjenek segítséget!”

Forrás

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap