Szijjártó Péter néhány perce jelentette be az elképesztő hírt

Szijjártó Péter néhány perce jelentette be az elképesztő hírt

Izgalmas, jövőbe mutató eszközök fejlesztését hozza a brit Rolls-Royce Magyarországra, így olyan munkából vehetik ki a részüket magyar mérnökök, amelyek ma még a tudományos fantasztikum világába tartoznak – jelentette be a tárca közlése szerint hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Szijjártó Péter a brit Rolls-Royce új kutatás-fejlesztési beruházásának bejelentésén közölte, hogy a cég a jövő közlekedéséhez szükséges eszközöket tervez budapesti központjában, alkatrészeket hibrid és elektromos repülőgépekhez, nagy sebességű generátorra alapuló rendszereket.

Ezek olyan alkatrészek, amelyek ma még a hihetetlenség kategóriájába tartoznak, de néhány éve az önmagát vezető autóról is hasonlóképpen sci-fiként gondolkoztunk, mint ahogy az elektromos autózás is néhány esztendővel ezelőtt még talán túl távolinak tűnt
– fogalmazott.

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, rendkívül erőteljes nemzetközi verseny van minden beruházásért, különösen, amikor a jövő technológiáit kifejlesztő, magas technológiai színvonalat, magas hozzáadott értéket képviselő beruházásokról van szó.

A 6,9 milliárd forint értékű projektet az állam mintegy 1,7 milliárd forinttal támogatta, így hozzájárulva húsz mérnöki munkahely létrejöttéhez a jelenlegi százhúszon felül.

A TÁRCAVEZETŐ HANGSÚLYOZTA, HOGY NAGY ERŐKKEL ZAJLIK A GAZDASÁG DIMENZIÓVÁLTÁSA, AMIKOR IS AZ ERŐTELJES IPAROSÍTÁS EREDMÉNYEI UTÁN FEJLESZTÉSALAPÚ, MINÉL MAGASABB HOZZÁADOTT ÉRTÉKKEL RENDELKEZŐ GAZDASÁGOT SZERETNÉNEK LÉTREHOZNI.
Végezetül pedig arról is beszámolt, hogy a brit vállalatok már csaknem hatmilliárd dollárnyi beruházást hajtottak végre Magyarországon, ahol mára több mint 50 ezer embernek adnak munkát. A kétoldalú kereskedelem értéke idén már több mint húsz százalékkal bővült.

A vállalat közleményében azt írta, a beruházással húsz új munkahely nyílik mérnökök számára a vállalat budapesti telephelyén, ahol a fenntartható repülés jövőjét formáló technológiai megoldásokon dolgoznak.

Forrás