Elhunyt a Nemzet Színésze! EBBEN a pillanatban tudatták a megrendít! Búcsúzunk... - ITT vannak a részletek

Elhunyt a Nemzet Színésze! EBBEN a pillanatban tudatták a megrendít! Búcsúzunk... - ITT vannak a részletek

Hetvenhat éves korában elhunyt Balázsovits Lajos, a Nemzet Színésze, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja - tudatta a Nemzeti Színház szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a Balázs Béla-díjas művészt, aki 2012-ben vonult végleg vissza a színházi világtól, hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után szerdán Budapesten érte a halál. Temetéséről később intézkednek.
Balázsovits Lajos Nagykanizsán született 1946-ban. 1965-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, négy évvel később szerzett diplomát. A Madách Színházban már főiskolásként is szerepelt, majd a diploma után csatlakozott a társulathoz. A Vígszínházban és a Nemzeti Színházban is dolgozott évekig, valamint 1992-től 2012-ig a budapesti Játékszínt igazgatta.

Balázsovits Lajos pályakezdőként lett Jancsó Miklós egyik állandó színésze, de a 90-es évektől kezdve már inkább ismét a színházra koncentrált, de még ezután is több Jancsó- alkotásban feltűnt. A Balázs Béla-díjas magyar színész 2018-ban vonult vissza a színészettől.
Felesége Almási Éva színésznő, akivel egy lányuk született, Balázsovits Edit, aki szintén a színészi pályát választotta magának. A színész néhány évvel ezelőtt őszintén vallott arról, hogy a COPD nevű tüdőbetegséggel küzd.

Tavaly júniusban Balázsovits Lajos megkapta a Nemzet Színésze címet, a csoportban az elhunyt Haumann Péter helyét vette át.

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap