FIGYELEM! ⚠️ Már csak perceink vannak hátra! Narancssárga riasztást adtak ki több vármegyére a heves zivatarok, jégeső veszélye miatt. Mutatjuk hol kell rájuk számítani mindjárt:

FIGYELEM! ⚠️Már csak perceink vannak hátra! Narancssárga riasztást adtak ki több vármegyére a heves zivatarok, jégeső veszélye miatt. Mutatjuk hol kell rájuk számítani mindjárt:

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) figyelmeztetést hozott nyilvánosságra csütörtök kora délután. A két érintett megye néhány járásában intenzív zivatarok várhatóak, melyek jelentős villámlás mellett szélfúvás és jégeső kockázatát is magukban hordozzák.
Az időjárás előrejelzés szerint csütörtök estig az északkeleti és nyugati megyékben alakulhatnak ki zivatarok, sőt az északkeleti régióban intenzívebb vihar is kialakulhat. Az éjszaka átmeneti nyugalma után péntek hajnalban a nyugati és délnyugati területekről érkező eső és zápor mellett újabb zivatarok alakulhatnak ki néhány helyen.

Késő délutántól és kora estétől a zivatarok kialakulásának esélye délnyugat, nyugat felől növekszik, a heves zivatarok leginkább délnyugaton alakulhatnak ki.
A zivatarokkal kapcsolatban óránkénti 60-90 km/h szélsebességet, apró jégdarabokat, intenzív esőzést és helyenként felhőszakadást is előrejelzett a meteorológiai szolgálat. A heves zivatarok óránkénti 90 km/h-nál nagyobb széllökéseket és nagyméretű jégdarabokat hozhatnak magukkal, melyek potenciálisan károkat okozhatnak.

Forrás