Fontos bejelentés! Orbán Viktor EZT üzente a családoknak és a nyugdíjasoknak

Fontos bejelentés! Orbán Viktor EZT üzente a családoknak és a nyugdíjasoknak

Csütörtök délelőtt 10:00-kor tartják meg a kormányszóvivői sajtótájékoztatót, ahol vélhetően a szerdai kormányülés döntéseiről ad számot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Bár egyelőre azt nem lehet tudni, milyen lépésekről számol majd be Gulyás Gergely kabinetminiszter, de több téma is szóba kerülhet.
Orbán Viktor miniszterelnök előzetesen csak annyit tett közzé a Facebook-oldalán, hogy a családok és a nyugdíjasok védelméről egyeztetnek.
A család- és munkahelyvédelmi témák mellett több más dolog is szóba kerülhet, így például a Pénzügyminisztérium kedd este közzétett határozatáról is, amely szerint a kormány az állami kiadások felülvizsgálatára készül, első körben az egészségügy, a gyógyszerkiadások, a lakás- és családtámogatások, valamint a családi szja-kedvezmény terén – írja a lap és hozzáteszik:

Szinte biztosra vehető, hogy hosszabb tájékoztatást ad Gulyás Gergely a jövő évi költségvetésről is, amelyről pénteken szavaz majd a parlament.

A Portfolio.hu szerint várhatóan szó esik még a múlt hét végi uniós csúcstalálkozó fejleményeiről, mivel a kormányzati kommunikációban egyre hangsúlyosabb témává válik, hogy a következő négy évre elosztva, összesen 66 milliárd euró befizetést kér az Európai Bizottság a már 2000 milliárd eurósra hízott hétéves költségvetésbe. Szintén fontos ügy, hogy Magyarország még mindig nem fér hozzá a kohéziós és helyreállítási forrásokhoz, valamint azt is, hogy szerdán teszi közzé jogállamisági jelentését az uniós végrehajtó testület. Lassan az Erasmus-szerződéseknél is megállapodásra lesz szükség Brüsszellel. Várhatóan szóba kerül majd a hónap elején elindult kötelező bolti akciózás is, annak első eredményeiről, a Gazdasági Versenyhivatal beszámolóiról is.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap