Hatalmas változás jön a jogosítványoknál, sokan bukják el a jogsijukat - Mutatjuk a részleteket:

Hatalmas változás jön a jogosítványoknál, sokan bukják el a jogsijukat - Mutatjuk a részleteket:

Sokan elveszítik a jogosítványukat 2024 Január 1-től, bejelentették a szigorítást!

Rendkívüli szigorítás jön a jogosítványoknál Egy előkészületben lévő EU-s módosítás szerint a közeljövőben új szabályok vonatkozhatnak az idősebb sofőrökre. Ha valaki meg szeretné tartani a jogosítványát 70 év felett is, annak meg kellene ismételnie bizonyos teszteket. A módosítás célja, hogy növeljék a biztonságot az utakon – írta a Parameter.sk.
Ez azt jelentené, hogy 70 év felett mindenkinek igazolnia kellene, hogy továbbra is alkalmas a járművezetésre. Az általános gyakorlat jelenleg az, hogy a jogosítvány meghosszabbításához elég egy orvosi alkalmassági igazolás, az EU ezen szeretne változtatni.

Az unió célja, hogy 2050-re egy halálos baleset se történjen a közutakon, de már 2030-ra a felére csökkentenék a halálos balesetek számát. 2022-ben 20 600-an vesztették életüket az európai utakon.
Az intézkedéssel kapcsolatban további konkrétumok egyelőre nem derültek ki, így nem ismert a bevezetés pontos dátuma és az sem, hogy az idős sofőröknek milyen teszteket kellene elvégezniük. Ennek szabályozása akár tagállami hatáskör is lehet majd.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap