ITT az ítéletidő a küszöbön! Brutális, ami hamarosan megérkezik hazánkba - Hatalmas mennyiségű esőre, óriási jégre és tomboló viharos szélre kell számítania azoknak, akik ITT élnek

ITT az ítéletidő a küszöbön! Brutális, ami hamarosan megérkezik hazánkba - Hatalmas mennyiségű esőre, óriási jégre és tomboló viharos szélre kell számítania azoknak, akik ITT élnek

Csütörtökön a záporok, zivatarok súlypontja egyre inkább a középső, valamint északi országrészre terjed át, de néhány csapadékgóc a déli tájakon is kialakulhat. A Dunántúl északnyugati részén tartósabban felhős lehet az ég, másutt általában több órára kisüt a nap a gomolyfelhő-képződés mellett, ami a déli óráktól már inkább a Dunától keletre lesz erőteljes. Ott többfelé, nyugatabbra elvétve alakulhatnak ki záporok, zivatarok, amelyeket felhőszakadások is kísérhetnek. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, amit néhol erős, zivatar környékén akár viharos széllökés kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25-31 fok között várható. Késő estére 16-22 fok közé hűl le a levegő.
Előrejelzés Budapest térségére csütörtökön éjfélig: a térség egyes részein erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, délelőttig zápor, zivatar is kialakulhat. Ezt követően több órára kisüt a nap, de délután itt-ott záporra, zivatarra újból van esély, utóbbihoz felhőszakadás, átmeneti szélerősödés is társulhat. Az északnyugati szél napközben megélénkül.
Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére: mérsékelt-élénk (25-40 km/h) alappal fújó északnyugati szelet gyakran erős, időnként viharos lökések kísérhetik. A Velencei-tónál a gyenge-mérsékelt nyugatias szél késő estétől többször megélénkül, időnként meg is erősödhet. Többnyire erősen felhős lesz az ég. Zápor, zivatar várható, egy-egy heves zivatar is előfordulhat, amelynek kísérőjelensége a szélrohamok mellett a felhőszakadás lehet. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet a vízparton 21, a parttól távol 19-20 fok körül alakul – írja a met.hu.

Több megyére is figyelmeztetést adtak ki
Éjjel nyugatról kelet felé egyre több helyen alakulnak ki zivatarok. Eleinte főként az Észak-Dunántúlon, az Északi-középhegységben, majd a középső országrészben, a Duna vonalában számíthatunk zivatarokra. Napközben a Dunától keletre több helyen (legnagyobb számban az északkeleti harmadban) várható zivatarok kialakulása. Az intenzívebb cellákat ma este, illetve holnap napközben felhőszakadás, jégeső (~ 1-2 cm) és viharos széllökés kísérheti.

Pénteken általában sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, a Dunától keletre lehet több a felhő, arrafelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de akár tartósabb eső is eshet. Az északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délutánra 24-30 fok közé melegszik fel a levegő.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap