„Kislányom, kislányom, mit tettek veled” – Szívszaggató sikolyokra ébredtek a budapesti társasház lakói, ahol éjjel Petrát megölték

„Kislányom, kislányom, mit tettek veled” – Szívszaggató sikolyokra ébredtek a budapesti társasház lakói, ahol éjjel Petrát megölték

Mint a Blikk megírta, az éjszaka megöltek egy fiatal nőt egy budapesti társasházban, a gyanúsított Türk Róbert Dániel, aki ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség.

A XIII. kerületi lakásba az áldozat édesanyja hívta ki a rendőröket, miután lányát nem érte el sehogy. A Véső utcai társasház harmadik emeleti lakásának ajtajában állva a közben kihívott rendőrökkel együtt hallották, hogy a lány mobilja kicsöng, de bejutni nem tudtak. A rendőrök lakatost hívtak, bejutottak a lakásba és megtalálták a 27 éves áldozatot.
A ház egyik lakója elmondta, hogy hajnali fél egy körül egy nő velőtrázó sikolyára ébredtek. Az édesanya ekkor tudhatta meg, hogy a lányát megölték. A rendőrök lezárták az egész házat, de a gyilkossággal gyanúsított férfi már nem tartózkodott az épületben

A tanú a Blikknek elmondta: rendszeresen látta a jelenleg körözés alatt álló férfit, bár úgy tudja, nem ő lakott itt, de hetente többször is összefutottak a liftben vagy a lépcsőházban. A harmadik emeleti bérelt lakásban lakó fiatal nőt nem ismerte.

Egy másik tanú, a szomszéd lépcsőházban lakó Diána elmondta, hogy a közös, belső udvarra nyíló ablakánál aludt a lakásában, amikor hallotta a sikolyokat. Azóta is fél. Amikor tanúként meghallgatták a rendőrök, akkor tudta meg, hogy az áldozat édesanyját fel sem engedték a lakásba. Amikor a sikolyt hallották, akkor hozták le a holttestet.

A gyilkossággal a jelenleg is körözés alatt álló Türk Róbert Dánielt gyanúsítja a rendőrség. A férfi közösségi oldalára négy hete tett fel egy képet, amelyben barátnőjével, Petrával – ő lehet az áldozat – ünnepelték a névnapját.
Türk Róbert iskolatársaitól megtudtuk: csendes, visszahúzódó emberként ismerték a férfit. Egy multicégnél dolgozik irodistaként, soha semmilyen balhéban nem volt benne, a baráti körükben ő az utolsó ember, akiről ilyet feltételeztek volna. Úgy tudták, boldog párkapcsolatban él szerelmével, legutóbb a Balaton Soundon is együtt voltak, el nem tudják képzelni, milyen veszekedés, szerelmi háromszög vagy félreértés kellett ahhoz, hogy barátjuk egyáltalán kezet emelt a nőre.

Miért?

Végh József kriminálpszichológus lapunknak elmondta, ha egy ilyen szelíd, igazi átlagpolgári életet élő, agressziótól mentes ember ilyen súlyos bűncselekményt követ el, annak valószínűleg hirtelen felindulás az oka, nem készülhetett előre a gyilkosságra, hanem valami olyan ténnyel szembesült, amit abban az adott pillanatban nem tudott elviselni, nem tudott kezelni. Azt viszont tudta, mivel jár az ilyen cselekmény, ilyen esetekben a menekülés gyakran vezet az önmaga ellen hozott ítélethez.

A rendőrség a Blikk kérdésére elmondta, egyelőre nem terveznek semmiféle tájékoztatást kiadni azzal kapcsolatban, hogy hogyan áll a nyomozás. Jelenleg is nagy erőkkel keresik az emberöléssel gyanúsított férfit, az eddig fellelt bizonyítékok alapján kizárólag ő követhette el a gyanú szerint a bűncselekményt.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap