Korlátozást vezetnek be a megvásárolható zöldség-gyümölcs mennyiségére - Ezentúl így lehet csak vásárolni:

Korlátozást vezetnek be a megvásárolható zöldség-gyümölcs mennyiségére - Ezentúl így lehet csak vásárolni:

Több nagy szupermarket is korlátozást vezetett be a megvásárolható zöldségek és gyümölcsök számában Nagy-Britanniában, a szigetországot egyre nagyobb áruhiány sújtja.

Nagy-Britannia legnagyobb szupermarketjei, köztük a Tesco, az Asda, az Aldi és a Morrisons is korlátozták egyes zöldségek és gyümölcsök értékesítését. A brit kormány szerint a korlátozások elsősorban az európai és afrikai kedvezőtlen időjárásnak tudhatók be, ez vezetett ugyanis áruhiányhoz –írja a BBC.
Emellett a magas villamosenergia-árak is kedvezőtlen hatással vannak az Egyesült Királyságban és Hollandiában, üvegházakban termesztett növényekre.

A Tesco és az Aldi közölte, a brit vásárlók fejenként csupán három darabot vásárolhatnak olyan termékekből, mint a paradicsom, a paprika és az uborka. Az Asda a paradicsom és a paprika mellett a fejes és a zacskós saláta, a brokkoli, a karfiol és a málna esetében is mennyiségi korlátozást vezetett be. A Morrisonsnál a vevők uborkából, paradicsomból, salátából és paprikából is csak két darabot vásárolhatnak fejenként.
Más szupermarketek is érintettek az áruhiányban, azonban egyelőre mások még nem jelentettek be mennyiségi korlátozásokat a vevőik számára.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy mivel a kisebb zöldségesek sem jutnak hozzá megfelelő mennyiségű áruhoz, ezért gyakran ők is a nagyobb szupermarketeknél vásárolnak be, növelve a készlethiányt.

A Brit Kiskereskedelmi Konzorcium várakozásai szerint az áruhiány csak néhány hétig fog tartani. Ha ugyanis brit termesztési szezon megkezdődik, akkor a szupermarketek könnyebben találnak majd maguknak alternatív forrásokat.

A múlt héten Therese Coffey, a szigetország környezetvédelemért, élelmiszeriparért, valamint vidékfejlesztésért felelős minisztere azt mondta, hogy a nehéz helyzet még „körülbelül 2-4 hétig fog tartani”. Egyes brit termelői csoportok azonban ennél pesszimistábbak, és van, aki úgy véli, hogy egyes gyümölcsök és zöldségek esetében a hiány akár májusig is fennmaradhat.

Itt az új nyugdíjkorhatár táblázat 2023-ra és 2024-re, sokaknak fájhat a feje miatta idén!

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap