Vonatbaleset történt, hatalmas változásokat jelentett be mára a MÁV EMIATT - Mutatjuk a tudnivalókat

Vonatbaleset történt, hatalmas változásokat jelentett be mára a MÁV EMIATT - Mutatjuk a tudnivalókat

Nem semmi baleset történt.

A Keleti pályaudvarról 11:10-kor Aradra induló Maros InterCity (375) csak Mezőtúrtól közlekedik. Utasai Szolnokig a Keleti pályaudvarról 11:15-kor induló Z60-as vonattal (3324) utazhatnak, majd Szolnoktól a Debrecenbe tartó Cívis InterRégióval (6004) mehetnek tovább Törökszentmiklósig, onnan pótlóbusszal Mezőtúrig.
Korábban, a Keleti pályaudvarról 9:10-kor Brassóba indult Fogaras InterCity (75) is csak Mezőtúrtól közlekedett. A békéscsabai vonalon Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál jelenleg a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán dolgoznak, így továbbra sem közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen nő az eljutási idő.
Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat – írta a Mávinform. A vasárnapi balesetben a Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai kisiklottak Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél.

A 17 kocsis szerelvény kilenc kocsija siklott ki, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt. A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. Jelentősen károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap