Vörös riasztás! Jön az ítéletidő, jéggel, esővel szinte új évszak kezdődik - Az ország EZEN részét letarolja a vihar

Vörös riasztás! Jön az ítéletidő, jéggel, esővel szinte új évszak kezdődik - Az ország EZEN részét letarolja a vihar

A mai kánikula nem lesz túl tartós. Estére nagy változás várható, mutatjuk, hogy hol lesznek szórványos és erős esőzések.

A hétfői napfelkelte újabb forróságot hozott, de a nap végére lehűlés várható – méghozzá erőteljes széllökésekkel, zivatarral és jégesővel.
Magas hőmérséklet-különbség

A nappali órákban tomboló 31-36 fok közötti hőmérséklet bár megnehezíti a napot, a jó hír, hogy órákon belül lehűlés várható. Délután az ország legnagyobb részére napos, gyengén felhős, száraz időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat, késő délutántól, kora estétől pedig beáll a változás.

ERŐTELJES GOMOLYFELHŐ-KÉPZŐDÉS, ZÁPOROK ÉS ZIVATAROK, NAGYOBB ESÉLLYEL ÉSZAKON, ÉSZAKNYUGATON JELENTKEZHETNEK, DE HEVES ZIVATAROK IS ELŐFORDULHATNAK.
Dunántúlon is erőteljesebb zápor prognosztizálható. Így a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fokról 22 és 29 fok közé eshet.

Széllökések kísérik a lehűlést A délután során viharos (>60-70 km/h) széllökések várhatók az ország túlnyomó részén. Az erős szélhez több helyen is társulhat felhőszakadás. A Meteorológiai Szolgálat szerint akár 4 cm csapadékra is lehet számítani. Míg éjszakára tovább csökken a hőmérséklet. Helyenként jégeső is kialakulhat. A zivatartevékenység éjszakára sem szűnik meg.

Kedden már csak az ország délkeleti részén lesz magasabb hőmérséklet A hétfő késő délutáni, esti lehűlés ellenére kedden a délkeleti országrészen marad a nappali kánikula, de a többi területen már érzékelhető lesz a lehűlés. A hét további részében a szerdai jelentősebb csökkenést követően a hőmérséklet újbóli emelkedése lesz várható.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap