Érkezik az ítéletidő, mutatjuk hol szakad le mindjárt az ég - Hatalmas méretű jégre és 90 km/h-s szélre kell készülni EZEKEN a területeken:

Érkezik az ítéletidő, mutatjuk hol szakad le mindjárt az ég - Hatalmas méretű jégre és 90 km/h-s szélre kell készülni EZEKEN a területeken:

30 Celsius fok, és szeles, csapadékos idő érkezik.
A száraz, csapadékmentes hétfői napot gomolyfelhős, esős kedd váltja. Déltől kezdve felhőssé válik az ég, és egyre több felé alakulhat ki zápor és zivatar. Késő estére már eléri a vihar a középső tájakat is, és ott is csapadékra kell számítani. Megerősödik a szél is – számolt be róla a Köpönyeg.hu.

Zivatarokra főleg az északi, és a nyugati országrészekben számíthatunk az Országos Meteorológiai Szolgálat térképes előrejelzése szerint. Miközben csapadékban gazdag idő lesz, a hőmérséklet alig fog 30 Celsius fok alá kúszni napközben.
Kora délután északnyugat felől hidegfront érkezik. A fronthoz társuló zivataros csapadékrendszer előbb az Alpokalja, Kisalföld térségét éri el, majd kelet felé fejlődve késő estig a Duna-Tisza közére is átterjed. Nyugaton több helyen hullhat 20-30, az intenzívebb zivatarokban akár 40 mm feletti csapadék. Az északnyugatira forduló szelet többfelé kísérheti 50-75, zivatarban helyenként 70-90 km/h-s szélroham.

Zivatarok kialakulása nagyobb számban a késő délutáni, esti órákban várható délnyugaton. Leginkább az Alpokalja, Zala, Somogy, Baranya térségében egy-egy heves zivatarban 90 km/h feletti szél és nagy méretű (> 2 cm) jég is kialakulhat. A front késő este, éjjel gyengülő intenzitás mellett halad kelet, délkelet felé, mögötte stabilizálódik a légkör, mérséklődik a szél. Szerdán napközben a kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap