Magyar híresség szomszédjában robbantotta fel magát a férfi Esztergomban - Néhány méter volt a két ház között

Magyar híresség szomszédjában robbantotta fel magát a férfi Esztergomban - Néhány méter volt a két ház között

Szerda este hatalmas robbanás rázta meg Esztergom egyik külső kerületét, egy körözés alatt álló, zavart elmeállapotú férfi gyújtotta, majd robbantotta magára a házát. A detonációban vele együtt egy rendőr is meghalt, további 11 ember megsérült. A dráma közvetlenül Ambrus Attila portája mellett történt, a két férfi 300 méterre lakott egymástól.
Az egész országot megrendítette a szerda este történt tragédia, melyben egy civil férfin kívül egy fiatal és életerős TEK-es is életét vesztette. A teljes történetet csütörtök délelőttre ismerhettük meg, amikor a rendőrség részletes, hivatalos közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben. Az eddig beszerzett adatok szerint 2023. szeptember 20-án a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.”
A Viszkis szomszédja
A Búbánatvölgyet Esztergom ékszerének írják le azok, akik már valaha jártak erre. A Dunakanyarban található, erdőkkel körül ölelt völgyben tavak terpeszkednek, a csendet és a jó levegőt szinte harapni lehet. Nem csoda, hogy az elmúlt években sokan döntöttek úgy, hogy maguk mögött hagyva a város zaját, itt kezdenek új életet. Ide bújt el a világ elől az a koreai zen buddhista közösség is, akik templomot építettek, de itt telepedett le a családjával Ambrus Attila is. A házát felrobbantó férfi a szomszédja volt...

Zavart elme
A helyiek elbeszélése szerint a robbantó egy összeesküvés-elmélet hívő férfi volt, aki már jó ideje traktálta a környezetét a tévképzeteivel. Éppen ezért nem is akad barátja a környéken, az emberek egy ideje kerülni kezdték. A Bors információi szerint Ambrus Attila sem barátkozott vele, pedig a házaik körülbelül 300 méterre álltak egymástól. A Viszkist a robbantás másnapján, csütörtökön délelőtt kerestük meg telefonon, hogy megkérdezzük tőle: hallott vagy látott-e valamit, rendelkezik-e információval az esettel kapcsolatban? A kérdéseinkre azonban Ambrus nem kívánt nyilatkozni. Azt viszont megerősítette, hogy tényleg a szomszédságában történt a tragédia.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap