Megerősítették a hírt! Szükséges a lépés a kormány szerint! EZT teszik

Megerősítették a hírt! Szükséges a lépés a kormány szerint! EZT teszik

Megválik a honvédség a mátraházai Honvéd Üdülőtől. Az ingatlan eladására az államháztartás stabilizálása érdekében van szükség a kormány szerint.
Korábban már napvilágot látott egy híresztelés arról, hogy a balatonkenesei Honvéd Üdülőt eladhatják. Július elején Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter cáfolta annak az üdülőnek az eladását.

Most azonban úgy fest, a honvédség másik népszerű üdülőjétől tényleg megválnak. A Gyöngyös Ma hírportálja értesült arról, hogy piacra dobják a mátraházai Honvéd Üdülőt, és kérdésükre

A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM IS MEGERŐSÍTETTE, HOGY VALÓBAN ELADJÁK AZ INGATLANT.
Az üdülőt egy nagyobb kormányzati intézkedéscsomag részeként adják el. A kormány célja ezzel az, hogy a működéshez közvetlenül nem szükséges ingatlanok kiárusításával stabilizálja az államháztartást. Mint a honvédelmi tárca írta, az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag „szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat – köztük a mátraházai rekreációs intézményt”.

Már be is zárták, zajlik az eladás előkészítése
Arról, hogy állami üdülőket adhatnak el a következő időszakban, Orbán Viktor is beszélt július elején a parlamentben egy kérdésre reagálva. A miniszterelnök akkor azt mondta, az állami üdülők közül csak egy-két szimbolikusat szabad megtartani, különösen a hadsereg esetében, azokat, amelyeknek van történelmi jelentőségük. A kormány álláspontja alapján ennél többre nincs szükség, az állami alkalmazottaknak annyi fizetést kell biztosítani, hogy tudjanak nyaralni.

A Gyöngyös Ma szerint a mátraházai üdülő kapuit szeptember 4-én zárták be minden magyarázat nélkül, szeptember közepén pedig már javában zajlott az épület kiürítése. Azt viszont egyelőre nem tudni, hol tart az ingatlan értékesítése: a tulajdonosi jogokat ugyanis a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja, amely viszont nem válaszolt az ezzel kapcsolatos megkeresésre.

A portál azt is megjegyezte, hogy az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is a Magyar Állam, és a hivatalos nyilvántartásban még nem szerepel arra utaló adat, hogy már eladták volna. Így feltételezhető, hogy a tranzakció még csak előkészítés alatt áll.

A Gyöngyös Ma szerint olyan pletyka is napvilágot látott, mely szerint Orbán Viktor veje, Tiborcz István vetett szemet az ingatlanra, de a vállalkozó cégcsoportja, a BDPST Group határozottan cáfolta, hogy az ingatlan megvásárlását terveznék (a csoportnak egyébiránt Mátraházán már volt egy szállodakomplexuma, de attól épp pár hete váltak meg).

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap