Megjelent a rendelet! Orbán Viktor bezárást, leállást rendelt el - ITT a pontos dátum

Megjelent a rendelet! Orbán Viktor bezárást, leállást rendelt el - ITT a pontos dátum

Kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlöny nevű hivatalos közlönyben, amelyben hivatalosan bejelentik a 2023-as téli igazgatási szünet elrendelését Magyarországon.
A téli igazgatási szünet egy olyan időszak, amikor a kormányzati és közigazgatási intézmények hivatalosan is zárva tartanak, általában a téli ünnepek alatt.

A részletek és az időtartam, amely alatt ez a szünet érvényes lesz, valószínűleg a kormányrendeletben találhatók. A téli igazgatási szünet célja lehet a közigazgatási dolgozók pihenésének lehetősége, valamint az év végi ünnepekkel való egyeztetés.

Az ilyen szünetek hozzájárulhatnak a munkavállalók kikapcsolódásához és a munka és magánélet egyensúlyának fenntartásához.
A téli igazgatási szünet 2023. december 27-től 2024. január 1-jéig fog tartani Magyarországon. Ezt a szünetet a parlament már korábban elfogadott törvény alapján rendelték el, amelynek célja az állami és önkormányzati feladatok ellátásában részt vevő munkavállalók pihenési jogának biztosítása és a közfeladatok zavartalan ellátásának összehangolása.

Az igazgatási szünet alatt az állami intézmények és az önkormányzatok nem lesznek teljes mértékben működőképesek, és a különböző közigazgatási eljárási határidők is szünetelnek. Az év végi hat napos szünet az államapparátus leállásával jár majd.

Az elrendelés a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt, és az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet a kihirdetését követő napon, csütörtöktől hatályba lép. Ezzel az intézkedéssel a törvényben előírt határidőt sikerült betartani.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap