Most érkezett a hír: ILYENNEL valószínűleg még nem találkoztak magyar rendőrök! Brutális támadásra készült az esztergomi ámokfutó - Egy 38 méteres alagutat ásott, amit... - Felkavaró részletek következnek

Most érkezett a hír: ILYENNEL valószínűleg még nem találkoztak magyar rendőrök! Brutális támadásra készült az esztergomi ámokfutó - Egy 38 méteres alagutat ásott, amit... - Felkavaró részletek következnek

Példátlan.

Valószínűleg még nem találkoztak a rendőrök sem hasonlóval a magyar bűnügyi esetek között: az esztergomi robbantó 38 méter alagutat ásott, és azt megtöltötte robbanó anyagokkal - ezzel készült a rendőrökön bosszút állni.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Esztergom külvárosában, hosszas tárgyalások után robbantotta magára a házat egy férfi, aki tettét bosszúból követte el. A TEK egy munkatársa meghalt, további 11 ember megsérült.
A friss információk szerint ennél is nagyobb pusztításra készülhetett a férfi, és kizárólag a rendőrök életét akarta kioltani.

Az elkövetést követően rövid idő elteltével megkezdett szemlét – a nyomozó ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Műveleti Szolgálatának Bűnügyi Technikai Főosztálya nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával folyamatosan végezte, több napig tartó megfeszített munkával.
A szemle megállapította, hogy az elkövető egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt.

Az eddig beszerzett adatok szerint az elkövető, olyan Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen az ingatlanban, amely szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas.

Az elkövető a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította –, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

A rendelkezésre álló adatok alapján az is megállapítható, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

Az elkövető szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult.

A helyszínen még mindig tart a nyomozás.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap