Most közölték! Hétfő reggel jött a magyar politikus halálhíre

Most közölték! Hétfő reggel jött a magyar politikus halálhíre

Életének 96. évében elhunyt Polonyi Kornél, akinek szívügye volt a Balaton.

Polonyi Kornél 1998-2002 között volt az országgyűlés tagja a Fidesz képviselőjeként. A honvédelmi bizottság munkájában vett részt – írták a parlament oldalán.
Polonyi Kornél 1927-ben született Budapesten. 1954-ben szerzett főiskolai oklevelet az Idegen Nyelvek Főiskoláján német sajtó- és könyvkiadói szakon, majd még ugyanebben az évben költözött Balatonfüredre.

A turizmus, az idegenforgalom és a Balatonhoz való kötődés határozta meg életét, közéleti tevékenységét. A pannon táj szerelmeseként nemcsak Balatonfüred, hanem Veszprém vármegye, a Balaton-régió fejlesztése is szívügye volt. 1994–1998-ig a Veszprém megyei közgyűlés fideszes alelnökeként, 1998–2002-ig országgyűlési képviselőként, 2002–2006-ig pedig Balatonfüred önkormányzatának képviselőjeként vett részt aktívan a közéletben, valamint a füredi kulturális események rendezésében. A Balatonfüredi Idegenforgalmi Hivatal Rt. vezetőjeként öt alkalommal szervezett sikeres Anna-bált, de gyakran részt vett a nagyvázsonyi lovasjátékok szervezésében is. Polonyi Kornél parlamenti döntéshozóként mindig balatoni emberként gondolkodott, állt az ügyek mellé – írja a Veol.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap