1 perce érkezett! A novemberi emelt nyugdíjról és a családi pótlékról van szó

1 perce érkezett! A novemberi emelt nyugdíjról és a családi pótlékról van szó

Mutatjuk a pontos dátumokat.

A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát 2023. november 3-án, a nyugdíjakat november 10-én utalják.
A családi pótlék postai kifizetése esetén várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg.

Nyugdíjfizetés
A november havi nyugdíjakat 2023. november 10-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. A nyugdíj-kiegészítést is ekkor utalják. Ha bankszámlára kérte a nyugdíjutalást, már november 10-én (pénteken) hozzájuthat a nyugdíjához.

Kiegészítő nyugdíjemelés
A nyugdíj-kiegészítést az idén is novemberben fizetik. 2023. novemberben visszamenőlegesen 3,5 százalékpontos kiegészítő nyugdíjemelést hajtanak végre. Átlagosan közel félhavi nyugdíjjal visz többet a postás. Novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal több érkezhet. A kiegészítő nyugdíjemelést a november havi nyugdíjjal együtt 2023. november 10-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. Januárban újabb 6 százalékos emelés jön, februárban pedig a 13. havi ellátást is folyósítják. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be egy hónappal korábban.

Postai nyugdíjkifizetés
Amennyiben az ellátást postai úton kérte, az ún. nyugdíj-kifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. Így november 10. és november 27. között várható a november havi nyugdíj postai kifizetése.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap