Brutális baleset! Hárman meghaltak, többen megsérültek - Óriási sebességgel ütközött egy... - ITT vannak a részletek:

Brutális baleset! Hárman meghaltak, többen megsérültek - Óriási sebességgel ütközött egy... - ITT vannak a részletek:

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt azzal az embercsempésszel szemben, aki – miközben hét külföldit fuvarozva a rendőrök elől menekült – balesetet okozott, amelyben a hét csempészett személy közül három életét vesztette.

A moldáv állampolgárságú elkövető egy embercsempész hálózat tagjaként szállított át a gépkocsijával Magyarországon Nyugat-Európa irányába az országba illegálisan belépő külföldi állampolgárokat – írja közleményében a Pest Vármegyei Főügyészség.
2023. január 3-án a vádlott éppen hét személyt próbált nyugatra csempészni az autójával, amikor az M5-ös autópályán rendőri ellenőrzés alá akarták vonni. Ő azonban nem állt meg, hanem – a járművét folyamatosan gyorsítva – az autópálya sávjai között cikázva próbált egérutat nyerni.

Végül már legalább 180 km/h-s sebességgel haladt, amikor Táborfalva közelében az autó egy manőver során elvesztette a stabilitását, majd lesodródott az autópálya melletti füves területre. Ott több fának is nekiütközött, s végül a vadvédő kerítés állította meg.
A vádlott ekkor kiugrott az autóból, majd – a csempészett személyeket hátrahagyva – elmenekült. Csak két órával később sikerült Pusztavacson elfogni.

A hét csempészett személy közül a baleset következtében hárman életüket vesztették, de a többiek is megsérültek.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben minősített embercsempészés bűntette, kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a moldáv férfi ellen.

KÉPEKÉRT KATT IDE!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap