Ebben a pillanatban kaptuk a hírt! Változás jön a boltok nyitvatartásában - ÍGY alakul

Ebben a pillanatban kaptuk a hírt! Változás jön a boltok nyitvatartásában - ÍGY alakul

Az 1956-os forradalom kitörésének napján, valamint a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napján, október 23-án munkaszüneti nap lesz. Mivel az idei ünnepnap hétfőre esik, érdemes a bevásárlást korábbra időzíteni.
Október 23-án, hétfőn nemzeti ünnep lesz, ezért a legtöbb boltlánc - így az Aldi, a Lidl, a Tesco, a Spar, a Penny, az Auchan - zárva lesz, de akad pár kivétel.

A Startlap cikke szerint a nyitva tartás az ünnepi hosszú hétvégén így alakul majd:

Az Aldi boltjai zárva tartanak október 23-án, hétfőn. Vasárnap az áruházlánc üzleteinek jelentős része reggel 7 órától 19 óráig tart nyitva, azaz a hétköznapi nyitvatartáshoz képest hamarabb zárnak.

A Lidl üzletek is zárva lesznek hétfőn. Vasárnap szintén rövidebb nyitvatartással, jellemzően 7:00 és 19:00 között várják a vásárlókat.

Az Auchan áruházak is zárva tartanak az október 23-i ünnepnapon. Vasárnap a legtöbb üzlet 8 órakor nyit és jellemzően 20 óráig tartanak nyitva.
A Spar és Interspar üzleteiben sem lehet vásárolni hétfőn. Az OMV SPAR express és üzletek egy része ugyanakkor nyitva tart október 23-án. Azok az üzletek, amik a benzinkutakhoz tartoznak, több esetben éjjel-nappal nyitva maradnak. Azokon a kutakon, ahol a benzinkút sem fog üzemelni, a SPAR üzletei is zárva lesznek. Az aktuális nyitvatartás miatt érdemes a SPAR oldalát felkeresni.

A Tesco üzletei közül a hiper- és szupermarketek és expressz üzletek is zárva tartanak október 23-án. Vasárnap eltérő időpontban, de nyitva tartanak az üzletek.

A Penny boltjaiban sem lehet vásárolni október 23-án, hétfőn. A hét többi napján azonban a szokásos rend szerint lesznek nyitva a boltok.

A METRO áruházai is zárva lesznek hétfőn. Vasárnap a legtöbb áruház 8:30 – 18:30 között tart nyitva.

A CBA legtöbb boltja is zárva tart a nemzeti ünnepen, előtte és utána a szokásos nyitvatartási idő szerint várják a vásárlókat. Mivel az áruházak nem egységesen tartanak nyitva, előfordulhat, hogy egyes üzletek nyitva lesznek hétfőn – erről érdemes a boltokban tájékozódni.

A Coop és a Real üzletek esetében szintén nincs egységes információ az október 23-i nyitvatartásról. Ez annak tudható be, hogy a franchise-hálózatnál nincs egységes nyitvatartási rend. Nem kizárt, hogy egyes boltok hétfőn is fogadják a vásárlókat.

A benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, a virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátóhelyek és a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok és egyes trafikok tartanak majd nyitva.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap