Ellepték a rendőrök Orbán Viktor házát! Ki akarták lakoltatni a miniszterelnököt - Mutatjuk a fejleményeket

Ellepték a rendőrök Orbán Viktor házát! Ki akarták lakoltatni a miniszterelnököt - Mutatjuk a fejleményeket

A miniszterelnök házához Szabó Bálint szervezett tüntetést és rögtönzött kilakoltatást, a rendőrök ellepték a helyszínt.

Hétfő reggel lezárta a rendőrség a Cinege utat Budapesten, miután a botrányairól elhíresült szegedi politikus, Szabó Bálint megjelent Orbán Viktor miniszterelnök házának közelében. A korábbi szegedi képviselő szervezetével tüntetni akart a kormányfő házánál, és jelképesen ki akarták lakoltatni a miniszterelnököt, aki Szabó szerint előző éjjel ért haza kínai útjáról – írja az Index.
A lap felidézte: Szabó Bálint nemrégiben Orbán Viktor szomszédságába költözött.

Szabó a helyszínről bejelentkezett a közösségi oldalán, és elmondta: „bár ünnepnap van ma, még sincs okunk ünnepelni, hiszen a magyarok se nem szabadok, se nem felszabadultak, hiszen egy népsanyargató és hazaáruló kormánya van Magyarországnak”.
Azt is elárulta, hogy zenész ébresztőt akartak tartani, valamint szimbolikus kordont akartak építeni a miniszterelnök rezidenciája előtt, hogy így tiltakozzanak az Orbán-kormány ellen. A politikus elmondása szerint azonban mindez nem történt meg, ugyanis a rendőrség a házat hermetikusan lezárta, és folyamatosan újabb egységek érkeztek, hogy még nagyobb körben zárják le a területet. Szabó szerint legalább félszáz rendőr volt már délelőtt a helyszínen.

Szabó Bálint hozzátette, várhatóan amikor a miniszterelnök elindul Veszprémbe – ahol ünnepi beszédet is mond –, akkor lesz a legnagyobb a rendőri jelenlét.

„A miniszterelnököt ki kell majd menekíteni a saját lakhelyéről és Budapestről is” – mondta Szabó, aki beszéde végén elmondta, a mostani Magyarország sokkal inkább emlékeztet egy diktatúrára, amely arra használja a rendőri szerveket, hogy megvédje a vezetőit a magyar emberektől.

A politikus azt is megígérte, hogy Veszprémbe is követik a kormányfőt.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap