Figyelmeztetést adott ki a rendőrség: két rab megszökött a börtönből, senki ne közelítse őket meg, mert...

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség: két rab megszökött a börtönből, senki ne közelítse őket meg, mert...

Noha soha senki nem szeretné megtapasztalni, hogy milyen lehet börtönben élni, azért az a kérdés sokakat izgat, hogy milyen a rabok hétköznapja, és hogy tényleg olyan-e egy átlagos börtöni nap, mint amit a filmekben láttunk. Számtalan jó filmet inspirált már a börtön témaköre, ugyanakkor a szökés kérdésköre is izgalmas. Akármennyire is tűnik izgalmasnak a filmekben a börtönből való szökés, a valóságban az ilyesmi nagyon ritkán fordul elő, és előbb vagy utóbb szinte mindig megtalálják a szökevényeket.
Börtönből szökött meg két elítélt / Fotó: Pixabay (illusztráció) Bár a szökés nagyon ritka, olykor-olykor azért megtörténik. Az angol hatóság arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a Hollesley Bay börtönből két elítélt is megszökött, és már napok óta nem siker a nyomukra bukkanniuk. Kérik, hogy ha valaki látja őket, semmiképpen ne közelítse meg az elítélteket, hanem azonnal hívják a rendőrséget.
Joshua Lewis Terry mindössze 29 éves, haja vörös, szeme pedig kék. Már két éve és négy hónapja üli büntetését, amiért pengével fenyegetett civileket és erőszakos rablást követett el. Levi Mitchell 39 éves, és több betörésért és lopásért kapott büntetést.

Hollesley Bay-ről tudni kell, hogy ez egy D-kategóriás börtön, ami azt jelenti, hogy az elítéltek indokolt esetben – például munkavégzés céljából – távozhatnak az intézményből, de meghatározott időre vissza kell érniük. Ide tehát csak a könnyebb vétség miatt elítélteket zárják be, és nem jelentenek jelentősen nagy kockázatot a lakosságra nézve – írja a Mirror.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap