ITT a jó hír a nyugdíjasoknak! Ennyivel emelkedik a nyugdíj novemberben

ITT a jó hír a nyugdíjasoknak! Ennyivel emelkedik a nyugdíj novemberben

Már látható, hogy hogyan változnak a nyugdíjak november hónaptól - írja a Blikk. Feltétlenül szükség van kiegészítő nyugdíjemelésre novemberben – jelezte az InfoRádió műsorában Farkas András nyugdíjszakértő nemrég. Állítása szerint novemberben az átlagos nyugdíj összege 216 ezer forintra emelkedhet és további 82 ezer forintos egyszeri juttatást is kaphatnak a nyugdíjasok.
A nyugdíjasok és más jogosultak megkapják az emelt összegű járandóságot, amelyről a hivatalos rendelet október elején jött ki. A nyugdíjak utalása, illetve kézbesítése most is a meghatározott rend szerint történik: az utalás mindig a hónap 12. munkanapjához legközelebb eső munkanapon történik, ez idén novemberben 10-e, péntek lesz. A Magyar Posta pedig minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat.
2023 novemberétől 3,1 százalékkal emelkednek a nyugdíjak. Mivel százalékos emelésről van szó, ezért attól függ, ki mekkora összeget kap novemberben, hogy eddig mennyi volt a nyugdíja (vagy egyéb nyugdíjszerű járandósága). A Pénzcentrum egy novemberi nyugdíjkalkulátort hozott létre, amellyel kiszámolható, a legutóbb kapott összegből, hogy mekkorát emelkedik a pénzük a nyugdíjasoknak.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap