ITT van Szijjártó Péter rendkívüli üzenete a magyaroknak

ITT van Szijjártó Péter rendkívüli üzenete a magyaroknak

Öt magyar konzul is jelen lesz a magyar és a litván labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőjének helyszínén kedd este Kaunasban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.
A tárcavezető arról számolt be, hogy eljött a mérkőzés napja, amikor „végleg eldőlhet az, amit a szívünk mélyén már most eldőltnek érzünk, hogy a magyar válogatott egyenes ágon, csoportelsőként kijuthat a jövő évi Európa-bajnokságra”.

„Ehhez Litvániában jó lenne nyerni. Az biztos, hogy a szurkolókon nem fog múlni, hiszen mind az 1500 vendégjegyet megvásárolták” – mondta, hozzáfűzve: az érintettek alapvetően egyénileg utaznak a balti országba.
„Azt kérem mindenkitől, hogy vigyázzanak magukra, és ha bármifajta ügyes-bajos dolguk akad, akkor forduljanak bizalommal azon öt konzul kollégám egyikéhez, akik már a helyszínen vannak” – emelte ki.

Szijjártó Péter rámutatott, hogy négy, Vilniusban dolgozó munkatársa mellé egy, a külügyminisztérium központi konzuli stábjából kiküldött kolléga csatlakozott.

Őket a +370 655 54 343 ügyeleti telefonszámon lehet elérni, akár már most is – tájékoztatott.

Az Országos Rendőr-főkapitányság is küldött ki rendőröket, akik a magyar szurkolókkal együtt ott lesznek a stadionban annak érdekében, hogy ne legyen baj – tudatta.

Közölte: sajnos, előző nap néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek. A csoport néhány tagját már elengedték, ketten vannak még vizsgálati fogságban, de – az ígéretek szerint – a meghallgatásukat követően hamarosan ők is szabadlábon távozhatnak majd.

„Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és reméljük, ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig megoldódik, több ilyen problémánk pedig remélhetően nem lesz a mai nap folyamán” – mondta.

„Mindenkinek jó szurkolást és természetesen magyar győzelmet kívánok” – jelentette ki.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap