Kiadták a riasztást! Brutális idő csap le Magyarországra - Veszélyejelzés érvényes EZEKRE a területekre

Kiadták a riasztást! Brutális idő csap le Magyarországra - Veszélyejelzés érvényes EZEKRE a területekre

Széllökés veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki a soproni járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel.
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron vármegyében, a soproni járásban a következő órákban a várt legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 90 kilométert.
Az Észak-Dunántúlon a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elérhetik, sőt, meghaladhatják a 70-75 kilométer/órát, helyenként a 85-90 kilométer/órát is. Éjszakára némiképp gyengül a szél.

Az Észak-Dunántúlon a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb lökések elérhetik, meghaladhatják a 70-75 km/h, helyenként a 85-90 km/h-t is. Éjszakára némiképp gyengül a szél, de egy-egy 65-70 km/h-t meghaladó lökés még előfordulhat az északnyugati határ menti területen.

ZIVATAR

Az éjszakai órákban a délnyugati tájakon dörrenhet meg egy-egy helyen az ég. Szombaton napközben a Dunántúl keleti felén, valamint a Duna-Tisza közén az eső mellett - elsősorban a késő délutáni, esti órákban - beágyazott zivatarok kialakulására is számítani lehet.

Forrás

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap