Rettenetes tragédiára ébred Budapest hétfő reggel - Sajnos halottja is van

Rettenetes tragédiára ébred Budapest hétfő reggel - Sajnos halottja is van

Kiégett egy zuglói lakás, és meghalt egy 60 év körüli férfi – közölte a Katasztrófavédelem.
Mint írták, hétfőn háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés hozzájuk, amely szerint Budapest tizennegyedik kerületében, a Komócsy utcában sűrű füst áramlik ki egy egyszintes társasházból. Az épület egyik földszinti, harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz. A tűzoltók két perc alatt a helyszínen voltak, egy hatvan év körüli férfit vittek ki az égő épületből, akinek az életét nem sikerült megmenteni.
Közölték, a harminc négyzetméteres lakásban egy galéria alatti ágy és annak környezete, asztal és könyvespolc égett tíz négyzetméteren. A tűzoltók nyolc perc alatt eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

A Katasztrófavédelem felhívta a figyelmet, a lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor még nagyobb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha van otthon füstérzékelő és tűzoltó készülék. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez, egy ABC porral oltó tűzoltó készülék pedig minden lakóházban keletkező tűz esetén használható.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap