Rossz hír érkezett! Bejelentették a halálhírét - Nyugodjon Békében Józsi bácsi!

Rossz hír érkezett! Bejelentették a halálhírét - Nyugodjon Békében Józsi bácsi!

Október 22-én (vasárnap) Budapesten elhunyt Halmai József, az Újpest, a Sztálin Vasmű és az MTK korábbi fedezete. A hírről a család tájékoztatta a Puskás Intézetet.
Halmai József 1947-ben került az Újpestre, a Tűzoltókhoz. Fiatalon sokszor készülhetett együtt a nagycsapattal, valamint edzőmérkőzéseken többször kapott lehetőséget olyan válogatott játékoson oldalán, mint Egresi Béla, Szűcs Sándor, Szusza Ferenc, vagy Zsengellér Gyula.

Halmai 21 évesen, 1953-ban a dunaújvárosi (akkor még sztálinvárosi) csapathoz került „kölcsönjátékosként”. Hetven éve, 1953. március 15-én az MTK (Budapesti Bástya) ellen játszotta első NB I-es meccsét. Két dunaújvárosi év után visszatért Újpestre, ahol az együttessel 1957 tavaszán bronzérmes lett a bajnokságban. Halmai József a „fél idény” során 11 bajnokin lépett pályára. 1959-ben igazolt Újpestről az MTK-hoz, a kék-fehéreknél egy szezont töltött, majd 1960-ban sérülései miatt, mindössze 28 évesen be kellett fejeznie a játékot.


Halmai József 12 alkalommal kapott lehetőséget a magyar B-válogatottban, illetve egyszer volt tartalék az A-válogatottnál.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap