Újabb borzalmas tragédia! Anna meghalt a társát jelen pillanatban is keresik

Újabb borzalmas tragédia! Anna meghalt a társát jelen pillanatban is keresik

Lavina zúdult le, ez az oka az újabb hegymászó tragédiának.
Két hegymászó - egy amerikai nő és egy nepáli férfi - meghalt egy lavinában a délnyugat-kínai Sisapangma hegyen, a világ egyik legmagasabb hegycsúcsán - közölte a mászást szervező cég. Az újabb hegymászó tragédiában két másik alpinista - egy amerikai nő és egy neves nepáli hegymászó -eltűnt, egy másik nepáli pedig súlyosan megsérült.

A 8027 méter magas Sisapangma a Himalájában található kínai területen, a tibeti autonóm régióban. A lavina szombaton zúdult le 7600 és 8000 méter közötti magasságban - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség a Tibeti Sportirodára hivatkozva.
A The Himalayan Times című nepáli újság szerint az elhunyt amerikai alpinista, Anna Gutu és eltűnt társa, Gina Marie Rzucidlo a 8000 méternél magasabb csúcsra feljutó első amerikai nő címéért versengett.

Tendzsin "Lama" Serpa nepáli hegyi vezető, aki Gina Maria Rzucidlóval együtt eltűnt, júliusban Kristin Harila norvég hegymászónő társaságában az első alpinista lett, aki a leggyorsabban - 92 nap alatt - mászta meg a világ 8000 méternél magasabb tizennégy hegycsúcsát.

A Hszinhua jelentése szerint minden alpinista tevékenységet felfüggesztettek a Sisapangma hegyen - írja az MTI.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap