Figyelmeztetést adtak ki: Brutális ami közelít - Aki itt él készüljön fel

Figyelmeztetést adtak ki: Brutális ami közelít - Aki itt él készüljön fel

Viharos szelek miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra, emellett többfelé várható hózápor a hétvége folyamán.
A mai időjárás Budapesten alapvetően felhős lesz, de napközben lehetnek rövidebb napos időszakok. Helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső, a nyugati szelet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet délután 8-9, késő este pedig 4 fok körül várható.

Az ország többi részén javarészt felhős lesz az ég, de van esély rövidebb napos időszakokra is. Elszórtan lehet többnyire kisebb eső, zápor, a hegyekben, valamint késő délutántól az északkeleti határ közelében hózápor is előfordulhat. A déli területekben kezdetben lehetnek párás, ködös tájak, de a látási viszonyok a nappali órákban fokozatosan javulnak majd. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, olykor erős, a hegyekben és a Kisalföldön pedig viharos lökések kísérik. Délutántól azonban fokozatosan veszít az erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-12 fok között alakul, estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.
Szombaton délen és keleten csökken a felhőzet, de napközben felhőátvonulások várhatók, és több órára is kisüthet a nap. Helyenként lehetnek záporok, hózáporok, egy-egy hózivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2-7 fok között alakul.

Vasárnap felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat hózápor, délnyugaton vegyes állapotú csapadék várható. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0-5 fok között alakul – írja a met.hu.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap