Hoppá! Beköszöntött a tél! 100 km/h-s széllel és hóval érkezett meg a... - ITT vannak a részletek:

Hoppá! Beköszöntött a tél! 100 km/h-s széllel és hóval érkezett meg a... - ITT vannak a részletek:

Románia egyik legmagasabban fekvő részén, a Transzfogarasi úton szombat estétől erős havazás, hófúvás és széllökések nehezítik a közlekedést.

A Brassó megyei útügyi igazgatóság szerint a Balea-vízesés és a Piscul Negru pontok közötti útszakaszon vasárnap is folyamatosan dolgoztak a hókotrók, az utakat csúszásgátlókkal is kezelték. Hétfőtől ezeken a szakaszokon, illetve a Transalpinán pedig Ranca és Obarsia Lotrului között nem közlekedhetnek az autósok – írja a Foter.ro.
A román Digi24 hírtelevízió és hírportál beszámolója szerint az 1700 méternél magasabban fekvő területeken a széllökések elérték, több esetben pedig átlépték a 100 kilométer/órás sebességet.

A világ másik felén is lecsapott Tél tábornok: szokatlanul hideg időjárás és hóviharok sújtották hétfőn Kína északkeleti részét; több száz iskolát zártak be és több száz repülőjáratot kellett átütemezni, miközben az északi tartományok kormányai a fűtés korábbi elindítására készülnek.

A központi meteorológiai megfigyelőállomás szerint egyes területeken 8–10 centiméter hó hullhat, számos régióban pedig hirtelen lehűlést jósolnak, de több más területen is narancssárga riasztást adtak ki hóviharok miatt.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap