ITT a jó hír! Decemberben EZ a meglepetés fogja érni a magyar nyugdíjasokat

ITT a jó hír! Decemberben EZ a meglepetés fogja érni a magyar nyugdíjasokat

Az év legnagyobb részében minden hónapban 12-én, vagy ezen időpont körül utalják a nyugdíjakat. Azonban decemberben már a hónap negyedik napján csilingelhet a telefon, csöröghet a pénz. A nyugdíjat nem utólag, hanem előre kapják a nyugdíjasok. Az év legnagyobb részében az adott hónap 12. napján utalják a nyugdíjat, kivételt képezhetnek azok a napok, amikor ez az időpont hétvégére esik, vagy ha a kormány korrigálja a nyugdíjakat, mint történt az novemberben is.
DECEMBERBEN IS VÁLTOZIK AZ IDŐPONT, ÍGY 4-ÉN UTALNAK, VÉLHETŐEN AZ ÜNNEPEK MIATT.

A nyugdíjak utalásáért a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság felel. Postai kézbesítés esetén is korábban érkezik majd a pénz, de az ő esetükben a Magyar Posta feladata az ellátás kézbesítése – olvasható az államkincstár honlapján.
A Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta nemrég a januári nyugdíjemelésről szóló rendelet tervezetét. Ezt a dokumentumot november 24-ig lehetett véleményezni.

A javaslat szerint 2024 januárjában esedékes nyugdíjemelés meghatározásánál 6 százalékos fogyasztói árnövekedést kell figyelembe venni.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap