Sokkal több hó jön, mint várták! Itt van, mikor ér ide pontosan! ❄️

Sokkal több hó jön, mint várták! Itt van, mikor ér ide pontosan! ❄️

IDŐJÁRÁS: A szerdai előrejelzés alapján még azt láthattuk, hogy a hét végén érkezhet hó. Az Időkép mostani jóslata szerint viszont, már több napon is hózápor, havas eső várható Budapesten és az országban is. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy fehér lesz-e a 2023-as karácsony, de alakul a téli hangulat.
A meteorológiai oldal azt írja a hétvégére, hogy szombaton többnyire napos időre készülhetünk elszórtan záporokkal, helyenként kisebb havazással, hózáporokkal. A szél több helyen megerősödik, sőt, lesznek olyan területek, ahol viharossá is fokozódik az északnyugati légáramlat. Aznap hajnalban -6, +3 fokot mérhetünk majd, délután pedig 2-7 fok közé szökhet fel a hőmérő higanyszála.

Vasárnap több helyen ismét hózáporokra, kisebb havazásra van kilátás a változóan felhős-napos időben. Az északnyugati szél sok helyen erős marad. Kifejezetten hideg lesz napközben, mindössze 0, +5 fok valószínű – írja az Időkép.
Hétfőn északkeleten számíthatunk több napsütésre, helyenként gyenge eső, havas eső, havazás alakulhat ki. Néhol még élénk lehet a légmozgás. A csúcshőmérséklet 1-5 fok között alakulhat. Gyakorlatilag a következő napokban nem lesz olyan 24 óra, amikor ne számíthatnánk a hó valamilyen változatára. Legyen az hószállingózás, havas eső, vagy hózápor.

A jövő héten is kedden, de pénteken és szombaton is számíthatunk ilyesmire. Egészen hideg hajnalok és hűvös nappalok jellemzik a következő 7 nap időjárását az előrejelzés szerint. Esernyőt tehát mindig tartsatok magatoknál és érdemes rétegesen öltözködni, különben valami ehhez hasonlót érezhettek majd:

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap