Szakad a hó Magyarországon! Riasztást adtak ki az ország EZEN részére - Durva ami ránk vár...VIDEÓ

Szakad a hó Magyarországon! Riasztást adtak ki az ország EZEN részére - Durva ami ránk vár...VIDEÓ

Visszavonhatatlanul megérkezett a tél Magyarországra: újra nagy pelyhekben szakad a hó a Kékestetőn.

Északias áramlással érkezik a hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg térségünkbe, így az eső mellett már havazásra is van esély a következő napokban, akár megmaradó hó is lehet kisebb körzetekben – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat, és nem is tévedett.
Az Időkép azt írja, hogy egy hidegfront hatására az ország több pontján alakult ma ki kisebb csapadék. Jellemzően kisebb eső, záporok fordulnak elő, de néhol havas esőbe, hóba váltott a csapadék.

A Mátrában a hózáporban már a táj is kifehéredett – írják a MetFigyelő Facebook-oldalán.

Az Időkép arról is ír, hogy a szomszédban már jelentős mennyiségű hó hullott, így Ausztriában méteres friss hó esett, míg Szlovákiában, a Tátrában fél métert mértek, de Szlovéniában is jelentős a hótakaró. A portál hótérképe alapján itthon egyelőre csak a magasabban fekvő területeken kell számítani hólepelre. Nyugaton helyenként kifehéredett a táj, de csak vékony hólepel alakult ki a hózáporok nyomán.
Megérkezett a tél a nyugati tájainkra, bár igaz, vastag hótakaró még nem alakult ki. A futó hózáporok nyomán viszont több tájegységünk is a nyugati országrészben vékony fehér ruhát öltött. Viszont napközben fagypont feletti hőmérséklet lesz a jellemző ezeken a tájakon, így nem lesz tartós a téli hangulat, elolvad majd a lehullott hó.

A képekért és videókért a hóesésről KATT IDE!

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap