Hatalmas havazásra és ónos esőre kell számítani a hétvégén - Íme a részletek

Hatalmas havazásra és ónos esőre kell számítani a hétvégén - Íme a részletek

Az előrejelzések szerint szombaton az ország nyugati felén hullhat hó, majd vasárnap északon és északkeleten is sokfelé havazhat.

Az Időkép szerint az előttünk álló hétvége sem múlik el csapadék nélkül, vasárnap ugyanis egy melegfront felhőzetéből hullhat többfelé eső, havas eső, hó. Hószállingózás és gyenge havazás szombaton is előfordulhat, főleg a nyugati tájakon, de nem kell jelentős mennyiségre számítani.
AZ ELŐREJELZÉS SZERINT VASÁRNAP FŐKÉNT AZ ORSZÁG ÉSZAKI ÉS KELETI FELÉN HAVAZHAT.

Vasárnap hajnalban nyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be az országot, és egyre többfelé kell csapadékra számítani: nyugaton és délen kezdetben ónos eső, majd eső várható, miközben északon és keleten végig havazhat. A köztes zónában vegyesen hullhat hó, havas eső, eső, reggel ónos eső.
Az előrejelzés szerint Budapesten a csapadék nagy része hó formájában érkezhet, és később válthat havas esőbe, esőbe.

A HAVAZÁS ÚJRA FEHÉRBE BORÍTJA A TÁJAT, 3-5 CENTI HULLHAT AZ ÉRINTETT TERÜLETEKEN, ISMÉT VIZES, TAPADÓ HÓ LESZ JELLEMZŐ.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 0 és +5 fok között alakul, de nyugaton, északnyugaton 6-8 fokot is mutathatnak a hőmérők, miközben északon, északkeleten egész nap gyengén fagyhat.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap