Ha Ön is Telekomos, akkor van egy rossz hírünk! EKKORA áremelést jelentett be:

Ha Ön is Telekomos, akkor van egy rossz hírünk! EKKORA áremelést jelentett be:

A Magyar Telekom bejelentette, hogy 2024. március 1-jei hatállyal 15 százalékos éves inflációkövető díjkorrekciót hajt végre az ügyfélszerződések tekintetében.
Közleményükben a Központi Statisztikai Hivatal 2024. január 12-én közzétett 2023. évi átlagos fogyasztói árváltozásra hivatkoznak, ami 17,6% volt. Azt írják, „a gazdasági és piaci folyamatokat, valamint az ügyfelei érdekeit figyelembe véve, a Magyar Telekom az ügyfélszerződések tekintetében 2024. március 1-jei hatállyal 15%-os mértékű inflációkövető díjkorrekciót fog végrehajtani.”

Az inflációs ráta emelkedésére figyelemmel a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei („ÁSZF”) 2022. szeptember 1-jétől tartalmaznak egy inflációkövető díjkorrekciós klauzulát, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztóiár-index mértékével egyezően változnak. A Társaság úgy módosítja ÁSZF-jét, hogy az éves inflációkövető díjkorrekció mértéke 2024-ben 15% lesz – teszik hozzá.
A Magyar Telekom tehát 2024. március 1-jétől korrigálja az Általános Szerződési Feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havidíjait, ugyanakkor a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak – summázza a bejelentést a Portfolio.

Mint írják, a módosított havi díjakat tartalmazó számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap