Most jött a hír: tömegével zarándokolnak a fiatalok Schmuck Andor sírhelyéhez - EZ az oka

Most jött a hír: tömegével zarándokolnak a fiatalok Schmuck Andor sírhelyéhez - EZ az oka

Napjainkban egyre több diák látogatja Schmuck Andor sírját a Fiumei úti sírkertben. A történet különlegessége abban rejlik, hogy a Tisztelet Társaságának elnöke életben van és makkegészséges.
A márványból készült sírkövön azonban valóban szerepel a neve egy múltbéli szívességből kifolyólag. Régi jó barátja, Pánczél Zoltán néhai egyetemi rektor 11 évvel ezelőtt hunyt el, s még életében arra kérte a politikust, hogy ha eljön az ideje, temettesse mellé magát.

Egy városi legenda szerint a nyughely valamilyen mágikus erővel bír, s emiatt egyre több diák, főleg erdélyi tanulók látogatják meg.
„Az én Zoltán barátom pedagógus volt, szívügyének tartotta a jövő generációjának támogatását. Amikor megkérdeztem egy diákot erről a furcsa jelenségről, azt felelte, hogy ennek a temetői rituálénak köszönhetően biztosan sikerülni fog neki az érettségi. Mintha valami varázserőt tulajdonítanának a sírnak"

– mesélte némiképp meglepetten Schmuck, aki már azzal is szembesült, hogy a temetőbe szervezett tematikus séták során egyre többen kíváncsiak az ő kriptájára.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap