Most jött! Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy repülőgép - ITT vannak a részletek:

Most jött! Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy repülőgép - ITT vannak a részletek:

Meghibásodott a Budapestről Párizsba tartó gép hajtóműve, amit már csak felszállás után vettek észre, így kényszerleszállást kellett végrehajtania a francia légitársaság járatának, amin összesen 148 ember utazott.
Nem sokkal azután, hogy a Budapest–Párizs járat felszállt a Ferihegyi repülőtérről reggel fél hét előtt néhány perccel, jelezte a pilóta a a légi forgalmi irányításnak, hogy valami gond van a járat egyik hajtóművével, így visszafordultak a reptérre.

Így körülbelül 20 perccel a felszállást követően, már ismét Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren volt a gép. A hírek szerint a gép biztonságosan landolt, a 148 személlyel a fedélzeten, majd rögtön a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltóságának egységei kíséretében a kijelölt helyre gurult.
A reptér kommunikációs igazgatósága az esettel kapcsolatban az Airportalnak nyilatkozott:

„A gép a protokollnak megfelelően visszafordult, és 7 óra 2 perckor leszállt a budapesti repülőtéren. A járat utasai biztonságban leszálltak a repülőgépről, további teendőikről a légitársaság tájékoztatja őket”

Az elmúlt időszakban nem az volt az egyetlen kényszerleszállás, amit a Budapestről induló járatnak kellett végrehajtania: korábban egy erősen vérző utas miatt kellett megszakítani a repülést.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap