Ő ENNEK a rettenetes tragédiának a második áldozata - Nyugodj Békében Barabás Orsolya

Ő ENNEK a rettenetes tragédiának a második áldozata - Nyugodj Békében Barabás Orsolya

A szóvivő elmondta, a lány kedd délután 15 óra 30 perc körül hunyt el, hozzáfűzte: az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék.
Több mint két hétig küzdöttek az életéért Ismeretes, hogy a december 18-án történt tragédiát követően a 17 éves lányt eszméletlen állapotban húzták a Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének összeomlott romjai közül. Újraélesztették, de sérülései rendkívül súlyosak voltak, emiatt a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították.

Állapota azóta is válságos volt, intubálva, mesterséges kómában tarották. Az orvosok már korábban is visszafogottak voltak a javulását illetően, elismerték, hogy az életben tartásán kívül többet már nem tehettek érte. A kórház szóvivóje múlt héten azt mondta a Maszolnak, hogy „semmit nem lehet tenni, az intenzív osztályon fekszik a lány, életben tartják, és várnak.”

Kedden végül bekövetkezett az, amitől tartottak: a fiatal lány elhunyt.

Egyébként a Segesvár melletti Fehéregyházáról származó 10. osztályos Orsolyáért rokonok, iskolatársak, barátok és lelkészek mindvégig imádkoztak. A segesvári református egyházközség és a segesvári unitárius egyházközség is közös imára hívta az embereket.
Emlékezetes, hogy a decemberi tragédia során korábban életét veszítette a farkaslaki Sipos Dávid is. További két diák könyebb sérüléseket szenvedett. Több százan vettek végső búcsút Sipos Dávidtól, akit december 21-én délután a farkaslaki temetőben helyeztek örök nyugalomra. A falomlás áldozata karácsonykor töltötte volna be 18. életévét.

Ez okozta a tragédiát
A helyszíni felmérések igazolták azt a gyanút, mely szerint azért omlott össze a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásának egy része, mert közvetlenül a fal és az alap mellett több méter mély árkot ástak a csatornázási munkálatok során – erősítette meg korábban a Maszol megkeresésére Pálfi Előd építész, az építkezési felügyelőség által kinevezett szakértő.

Az időjárás függvényében napokon belül elkezdődhetnek a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának állagmegőrzési munkálatai.

Az építkezési felügyelőség által kinevezett szakértő szakvéleményében két fázisban határozza meg a beavatkozások menetét. Elsőként egy sürgősségi beavatkozást írt elő, mellyel a sérült, pince nélküli – összeomlott – épületszárnyat stabilizálják ideiglenesen, amíg sor kerül a második fázisra. Ebben a szakaszban a nem sérült pincés épületszárny és a tornaterem teljes felújítására kerül sor, és a sérült épületrész is újraépül.

- a Maszol.ro portálról

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap