Egészen döbbenetes, de már keresik a lemondott Novák Katalin utódját - Ő lehet a következő köztársasági elnöke Magyarországnak?

Egészen döbbenetes, de már keresik a lemondott Novák Katalin utódját - Ő lehet a következő köztársasági elnöke Magyarországnak?

Miközben Orbán Viktor kormányfő az államfői kegyelmi döntések "szabályozását" jelentette be azzal, hogy gyermekek sérelmére elkövetett bírósági döntések esetében nem adható kegyelem, Szalay-Bobrovnoiczky Kristóf ismertségével, megítélésével kapcsolatban is elindult egy kisebb telefonos közvéleménykutatás. Elképzelhető, hogy már keresik a következő köztársaságielnök-jelölt személyét?
Most már nemcsak azt mérik telefonos közvélemény-kutatással, hogy a pedofilügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem mennyit rontott Novák Katalin és Varga Judit megítélésén, hanem arról is kérdezték a hvg.hu egyik olvasóját, hogy mennyire szimpatikus neki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
A Call Express kérdései a Magyar Honvédségre és Szalay-Bobrovniczky Kristófra irányultak. Többek között olyan fontos dolgokra voltak kíváncsiak, mint hogy

követi-e a közösségi médiában a honvédelmi minisztert,
mi jut róla először eszébe,
milyen véleménye van róla,
emellett különböző szempontok szerint kellett skáláznia, szerinte milyennek kell lennie egy honvédelmi miniszternek, és ehhez képest milyen Szalay-Bobrovniczky.

Ebből nem volt nehéz nem kihallani, hogy a köztársaság elnök tekintélyének megingását követően a kormánypártok próbálják megtalálni a közvélemény számára legelfogadhatóbb személyt. Legalábbis a kérdések erre utalhatnak a lap szerint. És a közvélemény-kutatás még azelőtt zajlott le, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondott.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap