ERRE vártunk! Végre jó hír érkezett a magyaroknak - Nem mindennapi dolog készül a...

ERRE vártunk! Végre jó hír érkezett a magyaroknak - Nem mindennapi dolog készül a...

Ezen a héten akár kétszámjegyű árcsökkenés is lehet a hazai benzinkutakon az előrejelzések szerint. A Brent olaj ára ugyanis esett, a forint pedig erősödött a dollárhoz képest.
Minden jel arra utal, hogy a múlt heti jelentős áremelés csak átmenti volt az olajpiacon, és várhatóan a hazai kutak áraiban is - írja heti előrejelzésében a holtankoljak.hu. Mint kifejtették, a Brent típusú olaj ára közel 7%-ot esett a hét eleji szinthez képest, 83 dollárról egészen 77 dollárig. Ezt pedig tovább segíti az a tény is, hogy a forint visszaerősödött a dollárral szemben, már újra 355 forint körül mozog az árfolyam, ami egy hét alatt 1%-os erősödést jelent.
A fenti események is arra utalnak, hogy igen erős a világpiacon az olaj kínálat. Az USA gőzerővel növeli a kitermelést, az OPEC tagságból pedig kilépett Angola, aki nem akar részt venni a kitermelés visszafogásában. Illetve megjelent egy új olajország, Guyana is gyorsan növeli az olajkitermelést területein. Az oroszoknál a szankciók miatt felhalmozódó olajat Kína vásárolja fel, a helyzetre való tekintettel áron alul, ez némileg kiegyenlíti a kereslet-kínálati mutatót

- áll az elemzésben. A portál szerint ezen a héten a hazai üzemanyagáraknak is reagálnia kell az olaj árának csökkenésére, akár két számjegyű csökkenésre is lehet majd számítani a hazai kutakon a hét közepén.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap