Ezt már biztos! HOLNAP sok magyar kap pénz, érkeznek az utalások! De lesz egy meglepetés is...

Ezt már biztos! HOLNAP sok magyar kap pénz, érkeznek az utalások! De lesz egy meglepetés is...

A 2024-es évben a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások utalásának időpontjai hónapról hónapra változnak, de a kifizetések többsége a hónap 12. napjához közel esik. A Magyar Államkincstár (MÁK) által közzétett hivatalos naptár szerint a kifizetések a következő napokon történnek:
Január 12. (péntek) Február 12. (hétfő) Március 12. (kedd) Április 12. (péntek) Május 10. (péntek) Június 12. (szerda) Július 12. (péntek) Augusztus 12. (hétfő) Szeptember 12. (csütörtök) Október 11. (péntek) November 12. (kedd) December 3. (kedd)
Fontos megjegyezni, hogy a 13. havi nyugdíj a februári kifizetéssel együtt érkezik. Azok, akik postai úton kapják a nyugdíjat, a februári ellátással egyidőben kapják meg a 13. havi nyugdíjat is, amelyre a nyugdíjkifizetési naptár szerint kerül sor. Amennyiben a nyugdíjas a bankszámlájára kéri az ellátást, az a nyugdíjakkal azonos napon, 2024. február 12-én kerül jóváírásra. Az emelkedés a 13. havi nyugdíjra is érvényes, tehát januárban a magasabb összegű nyugdíjakat és a 13. havi nyugdíjat is az emelt összegben fogják megkapni az érintettek.

Ezek az információk segítenek a nyugdíjasoknak és hozzátartozóiknak tervezni és előre látni a várható pénzügyi bevételeiket az év során. A nyugdíjak pontos utalási dátumai és további információk a Magyar Államkincstár hivatalos oldalán érhetők el.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap