Most jött! Havazik az országban - Élő videó

Most jött! Havazik az országban - Élő videó

Havazik a Mátrában és a Bükkben is

A téli időjárás igazi arcát mutatja, mivel hóesés kezdődött a Mátrában és a Bükkben egyaránt.

A hófehérbe borult táj varázslatos látványt nyújt mindazoknak, akik szeretik a téli sportokat vagy egyszerűen csak élvezni akarják a természet ezen különleges állapotát.
A hőmérséklet csökkenésével és a friss hóval a sípályák ideális körülményeket kínálnak a síeléshez és snowboardozáshoz, így a téli sportok kedvelői már alig várják, hogy kihasználhassák a hóban rejlő lehetőségeket.

A havazásra való tekintettel azonban az utazóknak érdemes fokozott óvatossággal közlekedniük az érintett területeken, és felkészülniük a téli útviszonyokra. Az előrejelzések szerint a hóesés folytatódik, így a téli táj rajongói tovább élvezhetik ezt a fehér csodát.Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap
Szerdán északkeleten, keleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor, másutt hosszabb időre kisüthet a nap, és legfeljebb elvétve alakul ki jelentéktelen csapadék. A nyugatias szél többfelé feltámad napközben. Hajnalban helyenként párás, ködös lesz a levegő, és -2 és +3 fok várható, míg délután 9-15 fok valószínű.

Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csak jelentéktelen eső, szitálás fordulhat elő. A déli, délnyugati szél délután megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A maximumok 10 és 16 fok között alakulhatnak.Pénteken marad a felhős idő, kezdetben a Dunántúlon és északon többfelé eshet, napközben már csak kisebb eső fordul elő néhol. Élénk, erős lesz a délies szél. Megszűnnek a hajnali fagyok, s a délután is enyhe lesz, 10-17 fok közötti csúcshőmérsékletekkel.

Hétvégén sok felhő lesz felettünk, és elszórtan esővel, záporokkal kell számolni. A délies szél élénk marad, de estére mérséklődik. Marad az enyhe idő 10-17 fokos maximumokkal.

NAGY RÉSZLETES MÁRCIUSI időjárás-előrejelzés : Ez vár ránk Március végéig! A meteorológusok sem tudják megmagyarázni….Hihetetlen, mi következik.
Március hónapban olyan meteorológiai jelenségek várhatók, amelyek példáját az elmúlt század során az emberiség nem tapasztalta meg.

Németh Lajos, elismert időjárás-tudós, különleges és váratlan meteorológiai kondíciókat jósol márciusra, amelyek előre nem voltak sejthetők.

A jelenleg tapasztalható különösen enyhe időjárás, melyet február elején élünk meg, kivételesnek minősül a tél normális viszonyaihoz képest. A hőmérsékletek már ebben az időszakban is elérhetik az 15 Celsius-fokot, ami tipikusan tavaszi időjárást sugall.

Habár a jelenlegi meleg időszak jelentősen eltér a februári átlaghőmérsékletektől, Németh Lajos, a meteorológia szakértője felhívja a figyelmet arra, hogy a téli hideg még visszatérhet.

A szakértő előrejelzése szerint, noha a következő hét folyamán valószínűleg kitart a kellemes idő, márciusban mégis beköszönthetnek éles fagyok.

A mostani időjárás csupán egy átmeneti állapot lehet, és nem jelenti automatikusan a tavasz végleges beköszöntét. A meteorológusok szerint a klímaváltozás következtében az időjárás-előrejelzések egyre bonyolultabbá válnak, és az efféle extrém időjárási események egyre gyakoribbá válhatnak.

Ezért kritikus, hogy az emberek tudatában legyenek az időjárás változékonyságának, és mindig számítsanak a téli hideg esetleges visszatérésére.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap