Most jött a hír! A márciusi nyugdíjakról van szó - ERRŐL minden nyugdíjasnak tudnia kell

Most jött a hír! A márciusi nyugdíjakról van szó - ERRŐL minden nyugdíjasnak tudnia kell

Lassan véget ér a február, és jön az tavasz első hónapja. A nyugdíjasoknak pedig ez külön jó hír, hiszen hamarosan jön az márciusi nyugdíj.

Méghozzá a szokott rendben, hiszen az utalás napja most hétköznapra esik. A tervezett ütemben utalják a bankszámlákra, és kézbesítik a nyugdíjakat.
Mikor jön az márciusi nyugdíj?
A nyugdíjakat lehet kérni utalással vagy postai kézbesítéssel. Ha nem az utalást választjuk, hanem a postai kézbesítést, akkor érdemes megnézni a tavaly novemberben kézhez kapott nyugdíjkifizetési naptárat. A Posta ugyanis ebben sorolja fel azokat az idősávokat, amikor kézbesítik a nyugdíjakat.
Általános szabály, hogy 12 munkanapon keresztül viszik ki a nyugdíjakat, ami így az az adott hónap 11-12-13-14. napjától ez akár 24-25-26-27-28. napjáig is eltarthat.

A bankszámlákra pedig minden hónap 12-én utalják a nyugdíjakat. Ez alól csak a hétvégét és a munkaszüneti napok a kivételek. Ilyenkor mindig az ehhez legközelebb eső munkanapon utalják a nyugdíjakat. Mivel most márciusban hétköznapra esik tizenkettedike, ezért rendes időben jön a nyugdíj.

Méghozzá március 12-én, kedden.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap