Most jött! Mi lesz itt? Nyomozás indult Magyar Péter kijelentése miatt - ÍME

Most jött! Mi lesz itt? Nyomozás indult Magyar Péter kijelentése miatt - ÍME

Tényi István volt fideszes politikus (aki korábban közérdekű bejelentést tett a rendőrségnél a kijelentések miatt, amelyeket Magyar Péter a Partizán műsorában tett) közölte, a rendőrség nyomozást indított több bűncselekmény gyanúja miatt.

Tényi István az Indexhez eljuttatott közleményében egyrészt csatolta a közérdekű bejelentését, amelyben részletesen felsorolta, hogy Magyar Péter mit mondott az interjúban a Diákhitel Központ és a Schadl–Völner-ügyről.
A volt fideszes politikus ezután azt írta, hogy „a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérem”.

Azóta befutott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) válasza is, amely szintén Tényi Istvántól jutott el lapunkhoz. A válaszban szerepel, hogy több bűncselekmény gyanúja miatt is elrendelték a nyomozást.
Tájékoztatom, hogy a 2024.02.12-én kelt feljelentése alapján a hatóságunk nyomozást rendelt el a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés és más bűncselekmények gyanúja miatt dr. Magyar Péternek, a Diákhitel Zrt. volt vezetőjének 2024. február 12-én a médiában megjelent nyilatkozatai alapján

– közölte a KR NNI.

Magyar Péter eközben a közösségi médiában továbbra is folytatja a kommunikációt: csütörtökön bocsánatot kért a bicskei áldozatoktól, valamint egy Edda-dalt idézett. Eközben Pócs János fideszes politikus „idiótának” nevezte őt, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója – akivel Magyar Péter a saját állítása szerint „egy társaságba” tartozott – pedig azt mondta: soha nem voltak barátok.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap